+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen

35 jaar ervaring in het verwerken van een breed scala aan levensmiddelenadditieven.
Uitgebreide geschiedenis van succesvolle langdurige relatie met grote multinationals.
FSSC 22.000 Accreditatie voor de site in Crewe (UK).
ISO 22.000 Accreditatie voor de site in Helmond (NL).

Bekijken
DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid

20 jaar ervaring met contractproductie voor 5 multinationals.
Door het Veterinair Medicijn Directoraat erkende productiefaciliteiten op de locatie Crewe (UK)
GMP gecertificeerde productieprocessen.

Bekijken
SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders

35 jaar ervaring met de verwerking van honderden verschillende producten met elk hun eigen specifieke vereisten.
Opgedane ervaringen in het verleden maken het mogelijk om snel oplossingen te ontwikkelen voor daar waar klanten specifieke problemen ondervinden.
Ons unieke vermogen om proces apparatuur opnieuw te configureren zorgt voor snelle opstarttijden.
Ons goed getraind personeel zorgt ervoor dat we consistent goede producten produceren.

Bekijken
BULK POEDERS
Sector bulk poeders

De mogelijke ontvangst van poeders en vloeistoffen in bulkvorm, stelt ons in staat om doorzetten te realiseren van 10 tot 50 T per dag.
Industriële- en voedingsmiddelen poeders worden in bulk verwerkt volgens onze hoge hygiënestandaarden.
Al onze procesinstallaties worden na iedere job volledig gestript en schoongemaakt, gevolgd door een strenge inspectie.

Bekijken

Waarom gebruik maken van Custom Powders?

In de poeder & granulaat verwerkende industrie staat de naam Custom Powders voor topkwaliteit, hoge betrouwbaarheid en de beste service. Geen verrassingen.

Door het voeren van een fervent innovatief beleid zijn we erin geslaagd een van de belangrijkste partijen in deze markt en een betrouwbare partner voor onze klanten te worden. Deze positie hebben we verworven door goed te luisterne naar wat onze klanten willen en deze wensen te vertalen naar concrete en efficiënte oplossingen.

We bereiken deze prestatie met behulp van een zeer ervaren, toegewijd operationeel team. Bekwame zeer goed opgeleide operators zorgen er naast een snelle en tijdige dienstverlening ook voor dat de kwaliteit en de integriteit van het product van elke klant verzekerd is.

De gemiddelde staat van dienst van onze operators is zo’n 20 jaar en er wordt 2.000 uur aan training ondergaan.

Wij bieden het breedste scala aan verwerkingsdiensten en passen onze kennis, ervaring en passie naar beste vermogen toe om u de best mogelijke oplossingen te bieden.

Pand Custom Powders Crewe UK
Pand Custom Powders Helmond NL2

Bedrijfsgeschiedenis

Het bedrijf werd in 1979 in Crewe (UK) opgericht door Peter Colyer en verhuisde in 1984 naar de huidige locatie. De verhuizing maakte de introductie van speciaal ontworpen productie-units mogelijk waarbij elke productieruimte gekoppeld werd aan een eigen opslagruimte. Elk Magazijn heeft een externe ingang en zo voorkomen we kruisbesmetting tussen de verschillende productie-units.
Vanaf het begin was het bedrijfsethos om onze klanten de hoogste kwaliteit te bieden door middel van continue investeringen in hoogwaardige faciliteiten, apparatuur en niet in de laatste plaats in een zeer bekwaam en gewaardeerd productieteam.
Onze investering in kwaliteit stelde Custom Powders in staat om als een van de eerste kleine bedrijven in 1988 de ISO 9002 certificering te behalen. Dit werd vervolgens geüpgraded naar ISO 9.001. In 2012 behaalden we de accreditatie van de eerste proces-unit voor FSSC 22.000, met accreditatie van de volledige productielocatie in Crewe in 2015.
We matchen onze investering in kwaliteit met de investeringen in onze medewerkers. Het duurt typisch 4 tot 6 jaar training voor een operator om volledige technische competentie te bereiken en de trainingsinspanningen worden voortgezet gedurende hun gehele dienstverband.
We investeren duizenden uren in opleiding waaronder interne CVQ (Bedrijfsopleiding) en vervolgens externe geaccrediteerde NVQ (nu QCF) technische opleidingen. De investering in de vaardigheden en toewijding van onze operators is een kernonderdeel van Custom Powders’ filosofie om prestaties van wereldklasse te leveren waar het de zorg voor de producten van onze klanten betreft.
In de loop van 25 jaar is de vestiging in Crewe (UK) uitgebreid en omvat nu 13 procesunits die een enorm scala aan Poeder & Granulaatverwerkingsprocessen omvatten. Veel units zijn multifunctioneel en de meeste zijn in staat om naar de hoogste voedselstandaard FSSC 22.000 te werken.
In 1995 werd het besluit genomen om de productie uit te breiden naar het continent en werd begonnen met de bouw van de vestiging in Helmond (NL). Deze faciliteit is ontworpen en werkt naar dezelfde kwaliteitsstandaarden als de fabriek in Crewe (UK).

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL