+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

poeder compacteren

Onze capaciteit varieert van 50 kg/uur
tot meer dan 1.500 kg/uur.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen

Honderden tonnen gespecialiseerde formuleringen voor levensmiddelenadditieven hebben we reeds succesvol gecompacteerd tot de exact gewenste deeltjesgrootte specificaties in zowel onze Britse als onze Nederlandse faciliteiten.
Een uiterste nauwkeurige controle is vaak vereist, vaak voor formuleringen met meerdere componenten. Dit om het juiste smaak- en oplosbaarheidsprofiel te verkrijgen.
De op vochtigheid gecontroleerde proces omgeving en maken een veilige verwerking van vochtgevoelige materialen mogelijk.

Bekijken
DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid

Meer dan 20 jaar ervaring met het verwerken van 15 verschillende formuleringen voor wereldwijde afzetmarkten.
De nauwkeurigheid van de formulering is van cruciaal belang wanneer farmaceutisch actieve stoffen volgens GMP-standaarden moeten worden geïncorporeerd.
Voor de productie van dit soort producten worden speciale procesunits met een vergunning van het directoraat Dierengeneesmiddelen (VMD) gebruikt.
Producten kunnen worden verpakt in gevoerde big bags of in folielaminaatzakken op pallets en voor verzending worden geladen in containers.
Gevalideerde reiniging garandeert de product integriteit vooral wanneer er gewisseld wordt tussen verschillende actieve ingrediënten.

Bekijken
SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders

Talrijke specialistische formuleringen zijn er gemengd en gecompacteerd voor persoonlijke verzorging (cosmetische) toepassingen.
Een nauwkeurige controle van de compactie condities wordt bereikt om in de exacte prestatie-eisen van ieder product te voorzien. 
Een breed scala aan compactie-apparatuur is beschikbaar in volledige van elkaar gescheiden productieruimtes. Dit maakt het mogelijk om het proces specifiek af te stemmen op de behoefte van iedere individuele klant.
Gecompacteerde producten worden verzonden voor verzending naar alle delen van de wereld.

Bekijken
BULK POEDERS
Sector bulk poeders

Duizenden tonnen chemicaliën zijn er geformuleerd, gemengd en gecompacteerd voor de wasmiddelen industrie.
Er zijn grote compactie-ruimten beschikbaar met een capaciteit tot 10.000 ton per jaar.
Continue recycling van niet-product stromen geeft uitstekende productieopbrengsten.
Producten worden gemaakt naar uw precieze eisen en worden gevalideerd door middel van onze strenge kwaliteitsprocedures.

Bekijken

Custom Powders  Poeder-compactie

Rollen Compactie Granuleringsprocessen zijn beschikbaar voor gebruik in vijf van de zestien zelfstandige proces units in onze fabrieken in Crewe (UK) en Helmond (NL).

De poeder compactie capaciteit varieert van nominaal 50 kg/uur tot meer dan 1.500 kg/uur en kan worden volgens een van de onderstaande normen.

De Custom Powders compactie-systemen zijn allemaal gebaseerd op de Fitzpatrick rollen compactoren.

 Rollen-compactie biedt een reeks belangrijke voordelen voor producten waaronder:

  • Poederverdichting
  • Vergroting van de deeltjesgrootte om stof te verminderen, de stroomkarakteristieken te verbeteren of om zich aan te passen aan andere formuleringen.

Uniforme distributie en het combineren van meerdere componenten in een niet-segregerend product.

Poeder-compactie apparatuur & technologie

Eén-Component producten worden routinematig verdicht. Vaak bestaat er een vereiste om verschillende materialen te formuleren en te mengen voorafgaande aan de compactie stap.
Het compacteren van een voorgemengd product voorkomt dat de verschillende componenten tijdens het gebruik in de eind-applicatie uit elkaar vallen en zorgt voor een consistente afgifte van alle componenten bij elke dosis.
Als gevolg van deze behoefte beschikken veel van de Custom Powders compactie units over geïntegreerde mengfaciliteiten.

Poeder-compactie formulering en pre-mengen

Of het nu gaat om een toepassing in een voeding-, dierengezondheid- of industrieel product, Custom Powders voert alle formuleringen en voorvermengingen uit naar de vereisten van de GMP-standaarden.
Grondstoffen worden voorafgaand aan het mengen, afgegeven, onafhankelijk gecontroleerd en afgetekend op batch formulieren.
Het mengen kan uitgevoerd worden op een lintmenger of U-trogmenger met lage afschuifkracht of op een ploegschaarmenger met een hogere afschuifkracht, afhankelijk van de grondstofeigenschappen.
Het gemengde poeder wordt vervolgens afgepakt in geschikte intermediaire Big bags (IBC’s) en van daaruit naar het compactie systeem gevoerd.

Rollen-compactie van poeders

Het te compacteren product wordt gedoseerd naar de verticale schroeven van het compactie systeem gevoerd waar het product dan wordt voor-verdicht en ontlucht.
De verticale schroeven duwen het poeder dan naar de compactie rollen. Deze rollen worden door hydraulische cilinders samengeperst en persen het product dan samen tot een vel, serie potloden of zelfs briketten.
Er is een reeks rolprofielen beschikbaar, waarbij verschillende profielen nodig zijn voor verschillende compactie eigenschappen van de verschillende producten.
Evenzo beschikken de compactoren over een reeks van verschillende drukmogelijkheden, dit is nodig om zowel verdichting van de verschillende materialen te bereiken als ook soms om de dispersie-eigenschapen van het eindproduct te controleren.
Het gecompacteerde vel wordt dan vervolgens gemalen en dan gezeefd door een meerstappenproces bestaande uit een enkele, dubbele of zelfs drie dubbele zeef.
De maasdichtheid (opening) van de zeefdekken wordt gebruikt om de deeltjesgrootte van het eindproduct te regelen.
De selectie van het type molen, de grootte en zeef ontwerp is van cruciaal belang voor het bereiken van een efficiënt compactie proces.

Het ontstoffen van gecompacteerde producten

Poeder compactie processen genereren product via een maalstap. Als gevolg hiervan kunnen sommige gecompacteerde producten stoffig zijn, tenzij zij voorafgaand aan het afpakken worden behandeld.
Met meer dan 25 jaar ervaring in het compacteren van producten, is Custom Powders een expert in het verwijderen van stof uit gecompacteerd product. Veel van onze ontstoffingssystemen zijn binnen het bedrijf zelf ontwikkeld en deze bedrijfseigen informatie kan niet op onze website worden onthuld.
Er zijn echter 2 fundamentele benaderingen die gewoonlijk gebruikt worden bij het ontstoffen van gecompacteerde granulaten, namelijk:

  1. Agitatie van het granulaat om zo stof van het granulaat los te schudden om het dan te kunnen verwijderen.
  2. Toevoeging van een vloeistof (olie of water) om los stof aan het granulaat te binden.

Het voordeel van de eerste optie van ontstoffing is dat deze normaal op continue basis tijdens het compactie proces kan worden uitgevoerd. Het afgezogen stof kan dan tijdens het compactie proces worden teruggevoerd naar de compactor, waardoor opbrengstverlies wordt voorkomen.
De eerste optie allen is niet altijd de beste oplossing en het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk om bijvoorbeeld voor toepassingen in de dierengezondheidssector om het gecompacteerde materiaal na te mengen met toevoeging tot 5% van een bepaald type vloeistof (bijvoorbeeld olie). De toevoeging van een vloeistof kan naast ontstoffing nog andere voordelen voor het product hebben.
Het nadeel van dit na-mengen met een vloeistof is dat het ten minste één en soms twee processtappen toevoegt als er ook nog een zeefstap na het mengen benodigd is. 

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL