+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

poeder zeven

Alle diergezondheidsproducten worden verwerkt
onder een veterinaire licentie en naar GMP-normen.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen

Zeven wordt vaak geïncorporeerd in een voedingsmiddelen verwerkingsproces. Bijvoorbeeld het een- of twee dek zeven van honderden tonnen suiker voor afpakking naar gevoerde big bags.
Of bijvoorbeeld het met grote nauwkeurigheid zeven van poeders voor verkoopautomaten met een strakke beheersing van de vochtigheidsgraad om ervoor te zorgen dat de producten correct gedistribueerd worden zonder dat er klontjes of onoplosbare grotere deeltjes gevormd worden.
Aan de andere kant van het spectrum, het zeven van duizenden tonnen zout om de fijne stof deeltjes te verwijderen om zo afpak problemen te voorkomen
Onze voedselveiligheidsverklaring staat onder aan de pagina.

Bekijken
DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid

Het zeven van dierengezondheidsproducten is een essentiële stap bij het compacteren of formuleren, omdat dit ervoor zorgt dat elke klant de precieze gewenste deeltjesgrootte krijgt die ze nodig heeft.
Het is tevens ook een de-aggregatiestap nadat poeders of granulaten zijn gecoat met een olie in een gespecialiseerd ontstoffingsproces. De zeef breekt de aggregaten totdat het fijn genoeg is om door de zeef te gaan.
Alle diergezondheidsproducten worden verwerkt onder een veterinaire licentie en naar GMP-normen. Ze kunnen worden afgepakt naar deugdelijke folielaminaatzakken op pallets klaar voor testen en verzending in containers.

Bekijken
SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders

Al jaren produceren we vijftig ton per maand aan persoonlijke verzorgingsproducten naar de precieze gewenste deeltjesgrootte om zo het gewenste product gedrag te bereiken.
Of het nu gaat om poeders voor formuleringen van menselijke implantaten, waspoeders of hulpstoffen voor tabletten, het op een betrouwbare manier na-zeven van producten geeft de klant vertrouwen dat hun producten geschikt zijn voor het beoogde doel.
Hoge normen voor het procesontwerp en monitoren gedurende de productie hebben geleid tot verbeteringen die uitzonderlijke productopbrengsten hebben opgeleverd.
Klanten vertrouwen ons sommige speciale chemicaliën toe die een extreem hoge waarde hebben zoals € 100/kg.

Bekijken
BULK POEDERS
Sector bulk poeders

Duizenden tonnen raffinaderij-chemicaliën zijn met succes lucht geclassificeerd om fijne deeltjes te verwijderen die anders het proces zouden blokkeren.
In andere gevallen werden honderden tonnen poeders geclassificeerd om de te grote deeltjes uit producten te verwijderen. Deze overmaat werd vervolgens gemalen en opnieuw geclassificeerd om een hoog rendement proces te bereiken.
Sommige bulkchemicaliën van hoge kwaliteit worden omgepakt in gespecialiseerde verpakkingen waarbij het materiaal door een controle zeef werd gevoerd om de kwaliteit te waarborgen.
Alle verwerkingen worden uitgevoerd volgens ISO 9001 en ISO 14.001.

Bekijken

Custom Powders Zeef- & Luchtclassificatie technologie

De volgende apparatuur wordt aangeboden voor gebruik in de meeste van de 16 zelfstandige proces-units in onze fabrieken in Crewe (UK) en Helmond (NL).

  • 12 enkel- of meer-dek oscillerende zeefeenheden
  • 3 lucht geveegde zeven
  • 2 Luchtclassificatiesystemen
  • Talrijke op maat gemaakte ontstoffingssystemen.

De fysieke grondstofkenmerken en de vereiste parameters van het eindproduct bepalen het meest geschikte verwerkingsproces dat moet worden gebruikt. Elk van de hier geïdentificeerde processen kan worden gebruikt om te worden aangepast voor gebruik in een van bovengenoemde industriële sectoren.

Contract zeven met behulp van oscillerende zeef technologie

Materiaal wordt over of door platte zeefzeven geleid die oftewel excentrisch worden geoscilleerd of getrild om het materiaal door de zeef te geleiden.
Minox- en Allgaier zeven kunnen een zachte rolbeweging bieden die geschikt is voor producten die makkelijk afbreken/ brokkelen.
Met zeef (gaas) maten variërend van 90 micron tot 10 mm en de mogelijkheid van een enkel tot driedubbelen zeefdekken, zijn alle deze machines heel veelzijdig en kunnen ze heel nauwkeurige zeefsneden bereiken, vaak met hoge doorvoer.
Zelfreinigende systemen zorgen voor een efficiënte werking bij uitdagende materialen die bij, minder kwalitatieve systemen al snel voor het blinderen van de zeef zouden kunnen zorgen.
Russel en Kaison trilzeven zijn beschikbaar in een groot aantal maten. Dit zijn eenvoudigere machines om in te stellen en kunnen ook accurate deeltjesgroottes tussen 90 micron en 10 mm bereiken.
Deze systemen kunnen voordelen bieden bij het zeven van vezelachtige materialen die zich op oscillerende zeven tot balletjes zouden kunnen oprollen.
Zelfreinigende systemen zijn beschikbaar voor het gebruik op trilzeven. Maar zijn niet altijd even effectief bij uitdagende materialen zoals die gebruikt worden bij oscillerende zeven.
Vibrerende dek-zeven worden vaak gebruikt het na- (controle-) zeven voorafgaand aan het afpakken.

Contract zeven met lucht-geveegde (“air swept”) technologie

Gebaseerd op de Kek “air swept” zeef technologie, kunnen deze apparaten zeven van 32 micron tot 5 mm.  Hoe fijner het scherm, hoe langzamer de doorzet. De zeef kan slechts 2 stromen scheiden per doorgang.
Bij de fijnere deeltjesgrootte blinkt deze technologie uit in het scheiden van cohesieve poeders met een lage dichtheid. Het zou moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om dit te realiseren met een redelijke doorzet met de platte zeef-dek technologie.
Deze zeven worden ook gebruikt voor het voor- of na-zeven (controle zeven) van product stromen om zo grof materiaal te verwijderen dat een potentiële bron van vervuiling zou kunnen zijn voor het eindproduct.
Een grove toevoerschroef transporteert het poeder naar een tonvormige zeef. Roterende veegbladen beluchten vervolgens het materiaal en de gecombineerde werking van de zeefbladen en de gegeneerde luchtstroom stuwen het materiaal dat fijner is dan de zeefgrootte door de zeef naar de hoofd uitlaat. De grovere deeltjes lopen door de binnenkant van de tonvormige zeef naar het uiteinde waar het via een aparte uitlaat wordt afgevoerd.
Hoewel deze zeven de bovengenoemde voordelen bieden, hebben ze ok hun beperkingen en zijn ze niet geschikt voor het verwijderen van grotere hoeveelheden overmaat. Ze zijn ook niet ideaal voor het zeven van dichte, brokkelige granulaten, schurende materialen of vezelachtige producten.

Contract zeven met op maat gemaakte ontstoffings-technologie

In 35 jaar contractverwerking van poeders en granulaten heeft Custom Powders te maken gehad met een enorm scala aan bijzondere vereisten voor de prestaties van eindproducten. Veel van deze vereisten hadden te maken met verwijderen van stofdeeltjes om oftewel esthetische redenen of voor specifieke klant- of gebruikerservaringen of zijnde cruciaal voor de prestaties van het eindproduct. 
Zeven is hier een belangrijke toepassing voor maar niet altijd het juiste antwoord. Luchtclassificatie is hier vaak uiterst effectief voor maar kan, afhankelijk van de grondstof, onpraktisch zijn.
Dit heeft erin geresulteerd dat Custom Powders een aantal op maat gemaakte ontstoffingssystemen en uniek product testen ontwikkeld heeft die ervoor zorgen dat er consistente resultaten behaald worden voor de meest veeleisende producten qua stof verwijdering.
De meest voorkomende toepassing voor ontstoffingssystemen is binnen een waarde toevoegend proces zoals agglomeratie of compactie. Hierbij moet de ontstoffing niet alleen voldoen aan de vereiste product specificaties maar moet ook nog eens verenigbaar zijn met de verwerkingssnelheid van het betreffende proces.
Ontstoffingssystemen werken met zowel mechanische als ook lucht beweging om de fijne stofdeeltjes van de productdeeltjes te “kloppen” en deze dan vervolgens te verwijderen met behulp van een l gerichte luchtstroom. Waar mogelijk worden de afgezogen stofdeeltjes dan op continue wijze teruggevoerd naar het proces, bijvoorbeeld bij agglomeratie en compactie.
Een andere optie die voor sommige producten geschikt is, is de nabehandeling van een korrel of poeder met een lage dosis van een geschikte vloeistof, vaak olie. Een geschikt doseer- en mengsysteem is daarvoor vaak benodigd, gevolgd door een zeefsysteem om eventuele gevormde agglomeraten voorafgaand aan het afpakken te verwijderen of klein te breken.

Luchtclassificatie Molen Technologie

Lucht classificatie molens kunnen de deeltjesgrootte verkleinen tot 4 – 15 micron. Dit is afhankelijk van de keuze van de molen en de eigenschappen van het te vermalen materiaal. Gesproeidroogde poeders laten zich normaal fijner maken dan kristallijne poeders.
Vermaling wordt bereikt door de impact tussen een hogesnelheidsrotor voorzien van hamers of pennen en een stationaire maal ring. De contact delen zijn allemaal uitgerust in roest vrij staal.
Materialen met een hardheid van meer dan 3.5 Mohs zijn ongeschikt voor verwerking op dit type molens.
De deeltjesgrootte wordt gecontroleerd met behulp van een interne roterende classificeerder, dezelfde technologie die ook gebruikt wordt in Luchtstraal molens.

Luchtstraalmolen Technologie (jet milling) Hosokawa

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL