+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

Microfijn zout

Al meer dan 30 jaar leveren wij fijngemalen zout
aan de voedingsmiddel- en industriële sector.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen

Zowel Custom Powders Crewe (UK) als ook Custom Powders Helmond (NL) zijn beide geaccrediteerd volgens wereldwijd erkende normen voor voedselhygiëne. We kunnen dan ook bijna al de processen die genoemd worden in “Onze Diensten”, aanbieden voor verwerking naar de voedingsmiddelen standaard.

We hebben duizenden tonnen voedingsmiddelenpoeders gemalen, vaak met een dosering van een of meer verschillende additieven met zeer specifieke toleranties.

We hebben een breed scala aan voedingsmiddeleningrediënten geagglomereerd in onze Britse batch wervelbed- en Nederlandse continue agglomeratie systemen. Dit betrof onder andere suikers, verdikkingsmiddelen, zoetstoffen enz.

Mengen en droge agglomeratie of compactie zijn een kernonderdeel van onze activiteiten in de voedingsmiddelensector. Door onze jarenlange ervaring met eenvoudige of zeer specialistische formuleringen kunnen we deze diensten aanbieden vanuit beide vestigingen in 6 verschillende productie-units. Hierdoor kunnen we voor deze diensten een hoge mate van flexibiliteit in schaal en proces aanbieden.

Bekijken
DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid

We zijn meer dan 20 jaar geleden begonnen met de verwerking van producten voor deze sector en hebben meer dan 15 verschillende producten verwerkt voor 5 grote multinationals.

Onze kernactiviteit in deze sector blijft het formuleren, mengen en droog compacteren medicinale, antibiotica of voedingsmiddelensupplementen.

Onze ervaring strekt zich uit van het overnemen van volledig gevalideerde processen en het overbrengen van de technologie en productie naar onze eigen faciliteit, tot het op maat ontwikkelen van nieuwe productvormen.

De scheiding, isolatie en veilige hantering van de actieve componenten in deze formuleringen wordt gegarandeerd door ons uniek procesunit-ontwerp, onze hygiënenormen en onze beproefde gevalideerde reinigingsprocedures. Dit alles zou echter niets betekenen zonder de toewijding en integriteit van ons operationeel personeel.

Deze diensten worden alleen aangeboden vanuit onze fabriek in Crew (UK) waar 2 procesunits zijn gelicentieerd volgens de vereisten van de VMD (Directoraat Diergeneesmiddelen).

Bekijken
SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders

Dit dekt een breed gevarieerd gebied aan grondstoffen met veel verschillende processen. Of het nu gaat om het zeven en ompakken van farmaceutische hulpstoffen of het kritisch dispergeren van additieven in materialen die moeten worden verwerkt tot medische producten, wij hebben de technologie en processtandaarden in huis die daarbij past.

Onze zorg en toewijding bij het omgaan met de producten van onze klanten stelde een klant in staat om ons zijn product te laten drogen waarvan een enkele batchwaarde een waarde van £ 1 miljoen had. Bij andere gelegenheden hebben we verschillende farmaceutische hulpstoffen gemalen voor grote bedrijven in de gezondheidszorg.

Met 16 procesunits en meer dan 40 verschillende processen mogelijk, passen we routinematig processen aan om aan specifieke klantenvereisten te voldoen en daarbij overtreffen we regelmatig de verwachtingen.

Bekijken
BULK POEDERS
Sector bulk poeders

We kunnen voedingsmiddelen en producten met een industriële toepassing ontvangen in zakken, big bags en poedertankwagens (UK) voor verwerking in al onze procesunits.

In onze fabriek in Crewe zijn duizenden tonnen poeder geleverd in tankers om te worden vermalen of luchtgeclassificeerd. Het product werd afgepakt in zakken van 10 kg tot 1.000 kg big bags, plastic containers en tankwagens.

Meerdere silosystemen (UK) kunnen worden gekoppeld om duizenden tonnen materiaal te mengen naar de specifieke mengvereisten.

In een ander voorbeeld werd een complex silo aanvoerproces opgezet om product naar een heel specifieke deeltjesgrootte range te vermalen en lucht classificeren. Het product van dit proces werd afgevoerd in big bags en tankwagens.

Bulk farmaceutische- en voedingsmiddelen materialen werden her-verpakt volgens FSSC 22.000 en GMP-standaarden.

BEKIJKEN
Custom Powders Ltd – Microfijn zout

Al meer dan 30 jaar leveren wij fijngemalen zout aan zowel de voedingsmiddel- als ook de industriële sector.
Gefabriceerd volgens de FSSC 22.000 standaard wordt ons microfijn zout routinematig gebruikt in zowel de zuivelsector als ook voor toepassingen in droge kruidenmengsels. De standaard verpakking is in 25 kg zakken. Speciale verpakkingen variëren van 12,5 kg zakken tot 1.000 kg big bags.
We leveren ook een reeks zoutsoorten voor gebruik in industriële toepassingen, variërend van de oliebron-industrie tot gespecialiseerde electronicafabricage.

Voor aanvragen en prijzen kunt u contact opnemen met Julie via UK +44 1270 530012.

Microfijn zout

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL