+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

Custom Powders sectoren

Onze installatie herconfigureren naar uw behoeften
is wat we doen. Bij elk contract. Keer op keer.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen
DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid
SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders
BULK POEDERS
Sector bulk poeders

Onze belangrijkste werkgebieden bevinden zich in de vier bovengenoemde sectoren. Dit wil echter niet zeggen dat we geen nieuwe activiteiten buiten deze sectoren zullen overwegen.

Onze flexibele proces ruimten zijn zo ontworpen dat we ieder individueel proces volledig van elkaar gescheiden kunnen uitvoeren. Of het nu gaat om een industrieel product met een laag risico of een medisch product met een hoge mate van kwetsbaarheid, ons bekwame operationeel team is getraind en ervaren in het werken naar de vereiste standaard.

Onze eerste prioriteit bij het beoordelen van mogelijk nieuwe business betreft het beoordelen van de risico’s die de verwerking van een nieuw product mee zou kunnen brengen voor ons personeel en de producten van bestaande klanten.

Het is onmogelijk om een uitputtende lijst te maken van de materialen die zijn uitgesloten van verwerking bij Custom Powders. We verwerken echter geen potentieel kankerverwekkende stoffen of zeer giftige materialen en zullen uiterst voorzichtig zijn bij het verwerken van mogelijke allergenen of gekleurde materialen.

voedselsupplementen

Custom Powders Ltd (UK) en Custom Powders BV (NL) zijn allebei geaccrediteerd naar de wereldwijde erkende normen voor voedselhygiëne. We kunnen bijna alle processen die in Onze Diensten worden genoemd, aanbieden voor voedingsmiddelen verwerking.
We hebben duizenden tonnen voedingsmiddelen poeders vermalen, vaak met een of meer additieven, gedoseerd met zeer specifiek toleranties.
We hebben een breed scala aan voedingsmiddelen ingrediënten geagglomereerd in onze Britse batch wervelbed- en Nederlandse continu agglomeratiesystemen. Dit betrof onder andere suikers, zoetstoffen, verdikkingsmiddelen etc.
Mengen en droge agglomeratie of compactie processen zijn een kernonderdeel van onze activiteiten in de voedingssector. We hebben jarenlange ervaring met eenvoudige als ook zeer specialistische formuleringen en kunnen deze service aanbieden vanuit beide vestigingen in 6 verschillende proces ruimten. Hierdoor is een hoge mate van flexibiliteit in schaal en proces mogelijk.

Sector voedsel supplementen
diergezondheid

We zijn meer dan twintig jaar geleden begonnen met het verwerken van producten voor deze sector en hebben ondertussen meer dan 15 verschillende producten verwerkt voor 5 grote multinationals.
Onze kernactiviteit in deze sector blijft het formuleren, mengen en compacteren (verdichten) van voedersupplementen of medicinale antibiotica. 
Onze ervaring strekt zich uit van het in huis nemen van volledige gevalideerde processen en het overbrengen van de technologie en productie naar onze eigen faciliteiten tot het op maat ontwikkelen van nieuwe product vormen.
De segregatie, isolatie en veilige verwerking van de actieve componenten binnen deze formuleringen wordt gegarandeerd door ons unieke proces ruimten ontwerp, onze hygiëne standaarden en onze beproefde gevalideerde reinigingsprocedures. Dit alles zou echter nietsbetekenen zonder de inzet van ons zeer toegewijde en integere operators team.
Deze specifieke diensten worden alleen aangeboden vanuit onze faciliteit in de UK, waar 2 proces ruimten zijn gelicentieerd volgens de vereisten van de VMD (Directoraat Diergeneesmiddelen).

Sector dier gezondheid
speciale poeders

Deze sector bestrijkt een breed en gevarieerd scala aan grondstoffen en processen.
Of het nu gaat om het zeven en ompakken van farmaceutische hulpstoffen of het kritisch dispergeren van additieven in grondstoffen die verwerkt moeten worden tot medische producten, wij hebben de daarbij passende technologie en procesverwerkingstandaard daarvoor in huis.
Onze zorg en toewijding bij het omgaan met de grondstoffen van onze klanten heeft een van onze klanten in staat gesteld om ons droogmaterialen toe te vertrouwen waarvan de enkele batch waarde opliep tot £ 1 miljoen. In andere gevallen hebben we verschillende farmaceutische hulpstoffen gemalen voor grote bedrijven in de gezondheidszorg.
Met 16 verschillende procesruimten in huis en meer dan 40 verschillende processen passen we routinematig onze processen aan om aan de specifieke klantenvereisten te voldoen en overtreffen we regelmatig hun verwachtingen.

Sector speciale poeders
bulkpoeders

We kunnen zowel voedingsmiddelen als ook industriële grondstoffen ontvangen in zakken, big bags en poedertankwagens voor verwerking in onze proces ruimten.
In onze fabriek in Crewe (UK) zijn duizenden tonnen poeders geleverd in tankers voor vermaling of luchtclassificatie. Het product is afgepakt naar zakken van 10 tot 1.000 kg alsook naar poeder tankers.
In Crewe kunnen meerdere silosystemen worden gekoppeld om duizenden tonnen materiaal te mengen naar specifieke deeltjesgrootte vereisten.
Een ander voorbeeld is waar een complex silo toevoer (feed) systeem werd opgezet om het product te malen en te lucht classificeren naar een zeer specifiek deeltjesgroottebereik. Het product van dit proces ging de deur uit in big bags en tanker wagens.
Bulk farmaceutische en voedingsmiddelen worden her-verpakt volgens de FSSC 22.000 en GMP- Standaard.

Sector bulk poeders
Custom Powders Ltd – Microfijn zout

Al meer dan 30 jaar leveren wij heel fijn gemalen zout aan zowel de voedingsmiddels- als ook de industriële sector.
Vervaardigd naar de FSSC 22.000 -standaard wordt ons microfijn zout routinematig gebruikt in zowel de zuivelindustrie als ook voor toepassingen in drogen kruidenmengsels. De standaardverpakking 25 kg zakken, speciale verpakkingsmaten variëren van 12,5 kg tot 1.000 kg big bags.
We leveren ook een reeds zoutsoorten voor gebruik in industriële toepassingen, variërend van de oliebron industrie tot gebruik in gespecialiseerde electronicafabricage.

Voor vragen & prijzen kunt u contact opnemen met Julie (UK) via +44 1270 530012.

Microfijn zout

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL