+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

poeders drogen
poeder drogen

Ruim 15 jaar ervaring met het drogen van zeer
hoogwaardige ultrafijne neergeslagen chemicaliën
naar een zeer laag rest vochtgehalte.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN
Sector voedsel supplementen

Duizenden tonnen voedingsmiddelen zout hebben we gedroogd en ontstoft om zo ompak-problemen te verhelpen. Honderden tonnen suiker werden gedroogd en het product ontstoft om zo de verpakking naar sachets mogelijk te maken. Honderden tonnen levensmiddeladditieven werden gedroogd op zowel batch- als continue droogsystemen als onderdeel van natte agglomeratie processen.

Gedroogd product is verpakt in gevoerde big bags, dozen en folielaminaatzakken voor verzending naar wereldwijde voedselproductie bedrijven.

DIERGEZONDHEID
Sector dier gezondheid

Tot op heden is er weinig behoefte geweest aan het drogen van dierengezondheidsproducten.

Toen we werden gevraagd om een formulering te agglomereren en deze vervolgens te drogen, bedachten we een meer kosteneffectieve route met een verbeterede opbrengst door gebruik te maken van ons compactie proces.

SPECIALE POEDERS
Sector speciale poeders

We hebben meer dan 15 jaar ervaring met het drogen van zeer hoogwaardige ultrafijne neergeslagen chemicaliën naar een zeer laag rest vochtgehalte.

Honderden tonnen chemicaliën hebben we gedroogd naar zeer nauwkeurig gecontroleerde parameters voor complexe formuleringen met toepassing in de persoonlijke verzorging.

Onze apparatuur is gebruikt voor het drogen van chemicaliën voor olieraffinaderijen, waarbij de waarde van een enkele batch meer dan een £ 0,5 miljoen bedroeg.

Het opzetten van de apparatuur en het beheersen het verlies aan product waren hierbij van cruciaal belang. Het project was succesvol en duurde meer dan 10 jaar.

BULK POEDERS
Sector bulk poeders

We hebben succesvol waterbehandelingsharsen gedroogd die zeer zorgvuldig gecontroleerde proces condities vereiste om te voorkomen dat de hars korrels zouden worden verbrijzeld. Het product werd afgepakt in beklede plastic vaten.

Het op continue basis drogen van natte geagglomereerde wasmiddelgranulaten waarbij een strikte controle van het temperatuur profiel cruciaal was om te voorkomen dat het product zou smelten of verkolen.

Flashdrogen van rookgasbehandelingschemicaliën van een pasta tot een vrij stromend fijn poeder, in één continue processtap.

Custom Powders poeder droog diensten

Droogprocessen voor poeders en granulaten zijn beschikbaar voor gebruik in vijf van de zestien zelfstandige procesunits in onze fabrieken in Crewe (UK) en Helmond (NL).

De technologie omvat:

  • Wervelbed continue systeem
  • Wervelbed batch systemen
  • Continu flash-droger systemen

Op basis van 35 jaar ervaring adviseren we u graag over welk proces waarschijnlijk het meest geschikt is voor uw product en onderbouwen dit waar mogelijk met laboratorium tests.

Grondstoffen kunnen worden ontvangen in de meeste soorten containers variërend van zakken tot aan silobakken. Het eindproduct kan vervolgens worden afgevuld volgens uw instructies.

Continue wervelbed droog technologie

Dit proces wordt alleen aangeboden vanuit de site in Helmond (NL). Het wordt meestal gebruikt als onderdeel van het continue natte agglomeratie systeem, maar kan ook direct worden gevoed met door de klant geleverd nat poeder of granulaat.
De droger beschikt over vier aparte verwarmde zones en een vijfde koelzone met individuele aanpassingen van de luchtstroom in elke zone. Zorgvuldig gecontroleerde temperatuurprofielen zijn dan ook mogelijk wanneer het product door de droger gaat.
Gedroogd product dat uit de wervelbeddroger komt, kan vóór het verpakken in big bags worden gezeefd op een multiple dek zeef.
Het fijnstof kan zowel via wervelbedextractie als ook via de zeef worden afgescheiden en apart worden opgevangen. Overmaat kan ook apart worden opgevangen of vermalen en dan weer worden teruggevoerd naar de zeef.
Het proces kan worden uitgevoerd naar industriële of ISO 22.000 normen voor levensmiddelenkwaliteit.

Batch wervelbed drogen van poeders of granulaten

Op de locatie in Crewe (UK) zijn twee batch wervelbed drogers beschikbaar. Typische batchgroottes zijn 100 – tot 200 liter voor het kleine wervelbedsysteem en 1.000 tot 2.000 liter voor het grote systeem.
In de kleinere Glatt wervelbeddroger worden poeders of granulaten ofwel in de droger gezogen of ze komen kunnen door middel van de zwaartekracht in de droogkom worden geladen.  Het materiaal wordt vervolgens gedroogd door fluïdisatie met hete lucht voordat het uit de droger wordt afgevoerd door een vacuümtransportsysteem. Het materiaal wordt in de Glatt vastgehouden door een patroon filter systeem.
In het grote Hüttlin wervelbed worden poeders of granulaten door vacuümoverdracht in- en uit de machine getransporteerd. Het specialistische ontwerp van de Hüttlin maakt het mogelijk om cohesieve poeders te verwerken die normaal niet in een wervelbed kunnen worden verwerkt. De transfersystemen zij ontworpen om breekbare te verwerken met minimale slijtage.
Gedroogd product kan via een multiple-dek zeef uit de Hüttlin worden afgevoerd, waarmee eventuele ongewenste grotere agglomeraten en/of fijne deeltjes uit het eindproduct kunnen worden verwijderd.
Het Hüttlin systeem kan worden uitgerust met zeldzame aardmagneten en kan werken naar industriële of FSSC 22.000 voedselnormen.

Poeder flash-droger systemen

Continu flash-drogen kan worden aangeboden vanuit zowel de sites in Crewe (UK) alsook in Helmond (NL). 
Nat poeder, of in het geval van het systeem in Crewe (UK), alleen pasta, wordt met een schroef naar de droger gevoerd waar het tegelijkertijd wordt gemengd met hete lucht terwijl het wordt gebroken of gedispergeerd door een roterende hamerplaat.
Vochtig materiaal en overmaat materiaal of klonten worden in de droogkamer tegen gehouden door een rond draaiend classificeerwiel en kan deze pas verlaten op het moment dat de overmaat verkleind is tot de gewenste maat.

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Gecertificeerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Gecertificeerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 Gecertificeerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 Gecertificeerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL