+31 (0)492 - 598 598

powders@custompowders.nl

poeder malen

Meer dan 25 jaar ervaring in het fijnmalen van
honderden tonnenvoedingsmiddelen additieven.

VOEDSEL SUPPLEMENTEN

Sector voedsel supplementen

Met meer dan 25 jaar ervaring in het fijnmalen van honderden tonnen voedingsmiddelen additieven naar de precieze vereiste deeltjesgrootteverdeling.
Grondstoffen ontvangen in bulktankers of big bags, product verpakt in gevoerde big bags, ventiel zakken of zakken die middels hitte verzegeld moeten worden.
Malen kan variëren van het malen van een enkele component tot complexe formuleringen met 4 componenten. Een nauwkeurige dosering wordt gewaarborgd door het gebruik van ons geprezen “loss in weight” tehnologie.
Custom Powders Ltd. Biedt verder een micro fijn zout aan dat veelvuldig wordt gebruikt bij de (voor) bereiding van zuivel producten en voedingsmiddel-smaken.

Bekijken

DIERGEZONDHEID

Sector dier gezondheid

Grof malen is een geïntegreerd onderdeel van het rollen-compactie-proces welk wordt uitgevoerd onder een veterinaire licentie en naar GMP- standaarden.
We hebben in 20 jaar meer dan 15 verschillende formuleringen voorbereid voor verzending naar ieder continent.
Niet -farmaceutische actieve componenten kunnen worden fijn gemalen met behulp van de lucht classificatie molen technologie. Dit kan worden gedaan volgens de industriële GMP of FSSC 22.000 standaarden.
Het vermalen van farmaceutisch actieve materialen wordt NIET door Custom Powders aangeboden.

Bekijken

SPECIALE POEDERS

Sector speciale poeders

De unieke configuraties van onze maalsystemen maken het mogelijk om hoogwaardige specialiteiten Chemicaliën heel nauwkeurig fijn te malen
Cryogeen malen en malen in een inerte atmosfeer wordt alleen vanuit Crewe (UK) aangeboden en is routine werk voor ons met campagne-groottes variërend van van 5 – 50 T per order.
Het gebruik van Check (controle) zeven aardmagneten is een standaard gebruikte routine om de klant een absoluut vertrouwen te geven in de kwaliteit en veiligheid van het product.
Indien gewenst kunnen ook warmte-invoer en vochtigheidscontroles ingezet worden om de juiste eindproduct prestatie te bereiken.

Bekijken

BULK POEDERS

Sector bulk poeders

Duizenden tonnen anorganische zouten zijn vermalen met een range van additieven voor de oliewinningsindustrie.
Honderden tonnen wasmiddelchemicaliën zijn gemalen met behulp van een reeks verschillende maalsystemen om te voldoen aan de gewenste dispersie en prestatie kenmerken.
Honderden tonnen chemicaliën voor gebruik in de kunststofindustrie werden gemicroniseerd, vaak met toevoeging van een laag niveau van additief om de prestaties van het product te verbeteren of aankoek problemen te voorkomen.
De afpak flexibiliteit is zeer flexibel en kan al vanaf verpakkingsgroottes van zo’n 10 kg.

Bekijken

Custom Powders Maal technologie

De volgende processen worden aangeboden en kunnen worden gebruikt in een van de 16 zelfstandige procesunits in onze fabrieken in Crewe (UK) en Helmond (NL):

  • 6 luchtclassificatie molens
  • 2 luchtstraal (“air jet”) molens
  • 8 slag-/ hamer molens
  • 2 Knabbel (“nibbler”) molens

De fysieke kenmerken van de grondstof als ook van de vereiste eindproduct parameters worden door ons gebruikt om de keuze van de meest geschikte apparatuur te bepalen.

Elk van de hier geïdentificeerde processen kan worden uitgevoerd volgens een van de bovengenoemde normen.

LuchtclassificatieMolen

Luchtclassificatie Molen Technologie

Lucht classificatie molens kunnen de deeltjesgrootte verkleinen tot 4 – 15 micron. Dit is afhankelijk van de keuze van de molen en de eigenschappen van het te vermalen materiaal. Gesproeidroogde poeders laten zich normaal fijner maken dan kristallijne poeders.
Vermaling wordt bereikt door de impact tussen een hogesnelheidsrotor voorzien van hamers of pennen en een stationaire maal ring. De contact delen zijn allemaal uitgerust in roest vrij staal.
Materialen met een hardheid van meer dan 3.5 Mohs zijn ongeschikt voor verwerking op dit type molens.
De deeltjesgrootte wordt gecontroleerd met behulp van een interne roterende classificeerder, dezelfde technologie die ook gebruikt wordt in Luchtstraal molens.

Luchtstraalmolen Technologie (jet milling)

Gebaseerd op de Hosokawa Air Jet molens technologie bereiken deze molens de fijnste deeltjesgrootten. Hoe fijn hangt af van de specifieke producteigenschappen.

Persluchtstralen stuwen de grondstof deeltjes met hoge snelheid tegen elkaar om zo een heel hoogenergetische impact van de verschillende grondstof deeltjes tegen elkaar te bereiken. Het materiaal wordt dus verkleind door de energetisch impact van de deeltjes op elkaar.

Dit proces is dan ook geschikt voor het vermalen van harde en schurende (abrasieve) grondstoffen die in een mechanische impact slagmolen voor problemen zouden zorgen. De interne lucht classificeerder houdt het materiaal in de maal kamer totdat de juiste fijnheid bereikt is.

Deze luchtstraalmolens gebruiken veel perslucht en zijn daarom duur in gebruik. Indien een mechanische impact slagmolen het materiaal kan vermalen dan is het in de meeste gevallen goedkoper om deze te gebruiken.

Luchtstraalmolen Technologie (jet milling) Hosokawa
Impact en hamermolen technologie

Impact en hamermolen technologie

Vaste- of draaiende hamers slaan de grondstof tegen het maal screen. De grondstofgrootte, de snelheid van de rotor en de keuze van de screengrootte bepalen de uiteindelijke deeltjesgrootte van het eindproduct.
De gebruikelijke screengroottes variëren bij dit soort molens typisch van 0.5 tot 12 mm. Waar nodig kunnen Speciale “rasp” screens gebruikt worden voor producten die een plat screen zouden kunnen dichtsmeren, verblinden of blokkeren.
De controle van de deeltjesgrootte is niet erg nauwkeurig en de fijnheid zal ook niet overeenkomen met wat haalbaar zou zijn op een lucht classificeer molen. Een nauwkeurige controle van de deeltjesgrootte verdeling wordt bereikt door na het malen het materiaal te zeven. De te grote deeltjes (“oversize”) kunnen dan naar de molen worden teruggevoerd voor recycling en de te fijne deeltjes worden normaal her verwerkt via een agglomeratie proces.

Knabbel (Nibbler) molen technologie

Het principe van dit soort molens is vergelijkbaar met dat van een hamermolen. Een roterende klopper perst materiaal door een vaste classificeerder of maal screen. Er zijn echter belangrijke verschillen; De klopper draait langzamer (meestal 1/1oe van de snelheid van een hamermolen). Platte staven vervangen de hamers en het materiaal wordt door het molen screen geduwd of gemalen.
De lagere snelheid en energie impact betekent dat deze molen meer geschikt is voor bros materiaal of materiaal dat het potentieel heeft om te smelten of uit te smeren.
Net als bij de hamermolens kunnen speciale “rasp” screens gebruikt worden voor materialen die bij een plat screen zouden kunnen versmeren, blinderen of gaten erin zouden kunnen slijten.

Knabbel (Nibbler) molen technologie

Voedselveilgheidssysteem

Als verwerker van voedingsmiddelen en om onze hoge normen van hygiëne en zorg te handhaven beoordelen we alle grondstoffen die bij onze faciliteiten worden binnengebracht.

De volgende materialen worden niet door onze verwerkingsfaciliteiten geaccepteerd:

  • Genetisch gemodificeerde grondstoffen
  • Kankerverwekkende grondstoffen
  • Materialen met de gevarenidentificatie – giftig voor mensen, dieren, milieu
  • Glaspoeders
  • Producten van dierlijke oorsprong

Daarbij worden ook materialen die door de EU erkend worden als een voedingsmiddelen allergeen uitgesloten van onze voedingsmiddelen proces ruimten.

Alle voedingsmiddelen verwerkingsruimten zijn HACCP gekeurd voordat de productie start. Klanten, worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de HACCP-goedkeuringsprocedure voor het voor hun product gekozen proces. Ook wordt hun op verzoek een kopie van de HACCP-beoordeling ter beschikking gesteld.

Vereisten wat betreft koosjer- en Halal certificering zijn mogelijk voor elk aangeboden voedselverwerking proces.

Vanwege het vaak unieke karakter van een proces voor ieder product wordt deze specifiek certificering op verzoek van klant tot klant basis gedaan.

2021BsiQuality Logo

ISO 9001 Geaccrediteerd sinds 1988

2021BsiEnvironmental Logo

ISO 14001 Geaccrediteerd sinds 1997

2021SGS-FSSC22000 Logo

FSSC 22000 geaccrediteerd sinds 2012

2021SGS-ISO22000 Logo

ISO 22000 geaccrediteerd sinds 2011

Veterinary Medicines Directorate Logo

Directoraat Dierlijke Geneesmiddelen sinds 2002 opgenomen als GMP-compliant.

Premium Quality Logo

Custom Powders Ltd Kwaliteit Voedselveiligheid & Milieu policy.

Halal-Control Logo

HALAL CONTROL